Een ingezoomde foto van een vegetarische omelet. Brocolli en mini tomaatjes zijn zichtbaar.

Wij vinden het belangrijk dat bij ons iedereen mee kan eten, want uw voedingsgewoonten of wensen maken voor ons geen verschil. In Nederland zijn er rond de 700.000 vegetariërs. Naast de volledige vegetariërs zijn er in Nederland tienduizenden personen die bewust ervoor kiezen om niet elke dag vlees te eten. De keuze om vegetarisch te eten heeft veel uitlopende redenen, enkele redenen zijn: voor je gezondheid, voor het milieu, vanwege dierenwelzijn of vanwege het leven in de oceanen. Om deze grote groep personen mee te kunnen laten eten hebben wij een groot assortiment vegetarische maaltijden.

Richtlijnen bij Eten met gemak

Wij beschikken over een speciale vegetarische menucyclus. De maaltijden binnen deze menucyclus bevatten geen vlees, vis, schaaldieren en gevogelte. In deze vegetarische maaltijden zijn wel producten zoals, kaas, producten op zuivelbasis en eieren opgenomen.

Vegetarische vleesvervangers

Een vegetariër eet in principe geen producten van gedode dieren. Dat is dus, geen vlees, geen vis, geen gevogelte, geen schaal- en schelpdieren, ook niet als toevoeging van een product. Bij een goed samengestelde vegetarische maaltijd is het daardoor mogelijk om zonder vlees of vis alle vitamines die nodig zijn binnen te krijgen. Om hier aan bij te dragen maken we gebruik van de volgende vleesvervangers: tahoe, tempé, quorn en ei.

Het veganistische menu

Naast het vegetarische menu beschikken wij ook over een veganistisch menu. Binnen dit menu wordt er geen enkele vorm van dierlijke producten gebruikt. Dat betekent dus dat er geen gebruik gemaakt wordt van vlees, vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, zuivel, eieren, honing of producten waar deze dierlijke producten in verwerkt zijn. Dus personen die alle vormen van dierlijke producten vermijden, kunnen gewoon bij ons mee eten. Bij dit menu maken we gebruik van een tweetal vleesvervangers: tahoe en tempé.